Curs oficial de Director/a de Lleure per a majors de 18 anys, acreditat pel la Direcció General de Joventut.
Aquest curs està reglat per la Direcció General de Joventut segons l’ordre BSF/192/2015, de 18 de juny de 2015, per la qual s’estableixen les etapes dels cursos de formació de Monitor/a i Director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil. DOGC 6899 de 25 de juny de 2015.
El curs de Director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil prepara l’alumne per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure, i que el capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu dirigits a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, i a representar-los internament i externament assumint la creació, el control i la dinamització dels equips de monitors.
Convocatòria de matins, tardes i dissabtes de 15h a 20h
L’etapa lectiva (200h) s’imparteix de manera semipresencial:
Mentre duri el curs tindràs accés al campus virtual de l'Escola de Lleure Village Niu per al desenvolupament de la formació, on trobaràs els continguts, materials i documentació del curs.
L'etapa lectiva es basa en:
Aquesta etapa implica la realització del mòdul de pràctiques professionals o de voluntariat, que té una durada de 120h, i d’una memòria guiada que inclou les diferents fases de l’activitat educativa desenvolupada. Les 120 h es podran començar un cop s’hagi cursat el 70% de l’etapa lectiva, sempre i quan el seguiment de l’etapa lectiva sigui apte.
Les pràctiques són la posada en pràctica de les funcions pròpies d’un Director en una activitat de lleure, i les hores de treball educatiu que s’hi realitzen han d’incloure les fases de preparació, realització i avaluació de l’activitat que s’ha dut a terme.
La cerca del centre de pràctiques corre a càrrec de l’alumne.
Actualment, la gestió de l’etapa pràctica es realitza de forma telemàtica.
Un cop finalitzat el mòdul de pràctiques, s’avaluarà el desenvolupament de les competències de l’alumne mitjançant dos documents:
Per superar la formació, cal demostrar les competències fixades en les diferents unitats de competència i formació, així com realitzar satisfactòriament les diferents etapes.
L’alumne disposa d’un termini màxim de tres anys per finalitzar la formació, a partir del dia en què inicia la part teòrica del curs. Això implica que l’alumne ha d’estar en disposició d’obtenir la titulació dins d’aquest termini i ha d’haver superat tots els mòduls i les activitats d’avaluació corresponents.
Per obtenir la titulació caldrà complir els següents requisits:
La formació que ofereix Village Niu permet accedir a la següent titulació:
Els continguts s’estructuren en 4 mòduls formatius: